صفحه اول پخش زنده ایران افغانستان جهان هنر ورزش اقتصاد دانش

ساخت وبلاگ

 

افغانستان است؟" src="http://bbcpersian.net/T.ashx?File=Files/Content/Large/1245.jpg&w=657&h=800" alt="" name="cRight_imgContent" />

   آیا بی‌بی‌سی به دنبال بازگشت نیروهای ناتو به افغانستان است؟

بامداد چهارشنبه، انفجار شدیدی مرکز شهر کابل پایتخت افغانستان را لرزاند. شدت این انفجار به حدی بود که برخی خبرگزاری‌های محلی افغانستان از ایجاد گودالی به عمق 7 متر بر اثر انفجار اخیر خبر دادند.

تعداد تلفات این انفجار نیز بسیار قابل توجه بود و آمار کشته شدگان بر اثر این انفجار بین 70 نفر تا 90 اعلام گردید.

با این حال انفجار اخیر کابل در منطقه‌ای از شهر روی داده که کاخ ریاست جمهوری و شماری از سفارتخانه‌های خارجی در آن واقع است. وقوع انفجار در منطقه دیپلمات نشین کابل به این معناست که وقوع این انفجار با وجود شدیدترین تدابیر و ملاحضات امنیتی صورت گرفته است. شرایطی که نشان می‌دهد حتی امنیتی‌ترین مناطق شهر کابل، پایتخت افغانستان نیز فاقد ثبات امنیتی لازم می‌باشند.

بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی در واکنش به این انفجار خواهان افزایش نیروهای ناتو در افغانستان شد و یکی از علت های اصلی بی ثباتی و ناامنی در افغانستان را خروج بخش زیادی از نیروهای غربی از افغانستان دانسته است.

اما خوب است که بی‌بی‌سی به این پرسش پاسخ دهد که با توجه به آن که نیروهای خارجی در افغانستان از نظر تجهیزات نظامی و شمار نیرو قابل توجه می‌باشند، براین اساس چرا ما شاهد تداوم ناامنی در افغانستان طی 15 سال گذشته بوده‌ایم؟

براین اساس برخی به عدم اراده کافی برای مبارزه با تروریست در افغانستان از جانب نیروهای خارجی اشاره می‌کنند. این تحلیل می‌تواند با واقعیت موجود توان و تجهیزات نظامی و همزمان تداوم ناامنی و تحرکات تروریستی در افغانستان بیشتر مرتبط باشد. جریان تحولات و واکنش‌ کشورهای خارجی نیز به مسائل افغانستان خود تائید کننده علاقه و گرایش برخی نیروهای خارجی به تداوم ناامنی‌ها در افغانستان است.

انفجار اخیر و بزرگ کابل در شرایطی روی داده است که تا چند روز پیش از آن بحث‌ها میان اعضای ناتو بر سر افزایش شمار نیروهای خارجی در جریان بود که با مخالفت برخی اعضا از جمله آلمان روبرو گردید. در مقابل اعضای دیگری از جمله امریکا و بریتانیا به شدت از مسئله افزایش نیروهای نظامی در افغانستان حمایت می‌کنند و به احتمال زیادی استدلال خود را برای افزایش این نظامیان مبتنی بر تداوم شرایط ناامنی و بی ثباتی فعلی در مرزهای داخلی افغانستان عنوان می‌کنند. در این وضعیت مشخص است که با وجود اهداف اعلامی، اما گرایش ضمنی و غیرآشکار برخی رهبران غربی بر تداوم وضعیت ناامنی فعلی جهت مشروعیت بخشی به تداوم حضور خود در افغانستان می‌باشد و در همین راستا شبکه بی‌بی‌سی فارسی که حضور پررنگی را در افغانستان به عنوان بازوی رسانه ای غرب دارد باید به دنبال توجیه افزایش حضور نظامیان غربی باشد حال آنکه وضعیت این کشور به لحاظ امنیتی در 15 سال گذشته با وجود حضور پررنگ نیروهای ناتو به رهبری آمریکا نه تنها بهتر نشده است بلکه بدتر هم شده است.

ضرورت اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد...
ما را در سایت ضرورت اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hamidafarahmand بازدید : 290 تاريخ : چهارشنبه 13 دی 1396 ساعت: 6:03