جنگ افروزی آمریکا در افغانستان با استفاده از "مادر بمب‌ها"

ساخت وبلاگ

در پی استفاده آمریکا از بزرگ‌ترین بمب غیراتمی دنیا در افغانستان، شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی با انتشار گزارشی به توجیه آن پرداخته است.

به گزارش بی‌بی‌سی پرشین؛

 

شبکه فارسی زبان بی‌بی‌سی در یکی از گزارش‌های اخیر خود به موضوع استفاده آمریکا از بزرگ‌ترین بمب غیر اتمی جهان با نام "مادر بمب‌ها" در افغانستان پرداخته و تلاش کرده است تا این جنگ افروزی خطرناک را توجیه کند.

بی‌بی‌سی فارسی در این گزارش این گونه نوشته است: «اسماعیل شینواری، ولسوال اچین ولایت ننگرهار در شرق افغانستان امروز، شنبه ۲۶ حمل/ فروردین به بی‌بی‌سی گفت که در استفاده از"بمب مادر" در این ولسوالی دستکم ۹۰ نفر اعضای داعش کشته شده‌اند.

قبلاً وزارت دفاع افغانستان شمار کشته شدگان را ۳۶ نفر اعلام کرده بود.

این حمله پنجشنبه (۱۳ آوریل) در ساعت ۷: ۳۰ عصر به وقت محلی انجام شد.

آقای شینواری گفته که این اطلاعات را نیروهای امنیتی افغانستان که در محل حضور دارند، داده‌اند.

دفتر مطبوعاتی والی ولایت ننگرهار نیز با نشر خبرنامه‌ای در صفحه رسمی فیسبوکش نوشته که ۴ فرمانده مهم و ۹۰ عضو گروه داعش در این حمله کشته شده‌اند.

این نهاد افزوده که این بمب در منطقه مهم‌اند دره و در محل اسد خیل فرود آمده که فرماندهان داعش به نام حمزه ابوبکر، حمید، محمد ابرانی و برادر حافظ سعید خان، فرمانده اصلی داعش در افغانستان و پاکستان نیز کشته شده‌اند.

حافظ سعید خان، فرمانده داعش در افغانستان و پاکستان بود که ۲۶ ژوئیه سال گذشته میلادی در یک حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی کشته شد.

در این خبرنامه آمده که در این عملیات یک مخفیگاه، سه تونل و انبارهای اسلحه داعش نابود شده است.

دفتر والی ننگرهار گفته که دراین حمله به افراد غیر نظامی آسیب نرسیده است.»

بی‌بی‌سی ادامه می‌دهد: «دیروز ژنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان در مورد استفاده از "مادر بمب‌ها" گفته بود: "ما از سلاح مناسب برای هدف مناسب استفاده کردیم."

او در یک نشست خبری در کابل گفت منطقه‌ای که به آن حمله شد مین‌گذاری شده بود و جنگجویان داعش در آنجا در تونل‌های طویل پنهان شده بودند.»

بمب جی‌بی‌یو ۴۳، که به "مادر همه بمب‌ها" معروف است، با ۹ متر طول و حدود ۱۰ تن وزن، بزرگ‌ترین بمب غیراتمی جهان است که در سال 2003 میلادی و در جریان جنگ با عراق توسط آمریکا طراحی و ساخته شده است.

ایالات متحده آمریکا که ید طولایی در استفاده از اولین‌ها در جنایت و جنگ افروزی دارد؛ بعد از این که در هدف قراردادن شهرهای کشور ژاپن برای اولین بار در دنیا از بمب اتم استفاده کرد و فاجعه ای عظیم را ایجاد کرد؛ این بار نیز برای نخستین بار در جهان، از این بمب غول پیکر استفاده کرده است که بهانه آن مبارزه با داعش است اما حقیقت این است که افغانستان را فرصت و مکان مناسبی برای آزامیش عملی این بمب تشخیص داده است.

به اذعان کارشناسان سیاسی مختلف، ایالات متحده آمریکا از این رفتار خود چندین هدف عمده را دنبال کرده است.

اولین هدف این بود که آمریکا تا حدی در اذهان بین الملل و مردم جهان، خود را جدای از داعش و فعالیت‌های این تروریست‌ها ودر مقابل آن‌ها نشان داده و اثبات کند؛ در شرایطی که روز به روز اسناد بیشتری در ارتباط با نقش ایالات متحده در جنایات داعش و نفوذ این گروه به افغانستان منتشر شده است.

دومین هدف هم اثبات علاقه و البته لزوم تداوم یافتن حضور نظامی آمریکا در افغانستان است؛ آمریکا همواره این حضور نظامی را به میزان امنیت در افغانستان مرتبط دانسته و استفاده از این بمب، تفکر وجود ناامنی گسترده در این کشور را قوی می‌کند و در این صورت این کاخ سفید است که بهانه ای برای تداوم حضور و اشغالگری دارد.

و این‌ها واقعیت هاییست که رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی آن را ندیده و یا از کنارشان به راحتی عبور می‌کنند.

ضرورت اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد...
ما را در سایت ضرورت اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hamidafarahmand بازدید : 271 تاريخ : چهارشنبه 13 دی 1396 ساعت: 6:03